Ga terug
+ servings
Burrito met kipgehakt en rijst. In plaats van rundergehakt heb ik deze keer de burrito's gevuld met kipgehakt en rijst. En dat is heerlijk geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr kipgehakt
  • olijfolie
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 blikje gemengde bonen
  • peper en zout
  • Flour Tortilla’s
  • 80 geraspte cheddar
  • 125 ml zure room

Rijst

  • 200 gr gekookte rijst
  • 1 el limoensap
  • 2 el gehakte koriander

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie op hoog vuur en bak hierin het gehakt rul samen met de specerijen, peper en zout. Voeg als laatste het blikje gemengde bonen toe.
  • Meng limoensap en koriander door de warme gekookte rijst.
  • Verwarm de tortilla’s in een warme pan, als de tortilla warm is bestrooi het dan met de geraspte kaas.
  • Haal het dan uit de pan en lepel het kipgehakt en de rijst erop. Rol ze op, snijd ze doormidden en serveer ze met de zure room.