Proef deze frisse bulgursalade met gekarameliseerde zalm en vezelrijke bulgur. Een heerlijk gerecht, perfect voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Midden Oosten
- ½ rode ui
- 3 el rode wijnazijn
- 125 gr bulgur
- 400 gr Hollandse wokgroenten
- 10 gr verse koriander
- 2 takken verse munt
- ½ ingelegde citroen
- 1 sinaasappel
- 2 zalmfilets
- 1 el harissa
- olijfolie
- peper en zout
Snijd de rode ui in dunne ringen en doe ze met de azijn in een jampotje meng goed en laat even marineren. Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking.
Roerbak de wokgroenten in een wok of hapjespan beetgaar in een beetje olijfolie.
Hak ondertussen de koriander en verse munt fijn. Snijd de schil van de ingelegde citroen in hele kleine blokjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze dan uit.
Giet de bulgur af en doe dit in een grote schaal. Meng de bulgur met de rode ui-ringen, roergebakken groenten, verse kruiden en ingelegde citroen.
Maak dit aan met wat olijfolie, peper en zout en rasp van de sinaasappel.
Bestrooi de zalm met zout en bak de filets aan beide kanten in een koekenpan met een beetje olijfolie.
Voeg de harissa en sinaasappelsap toe aan de zalm en laat even sudderen tot deze gaar (nog iets roze van binnen) en de saus ingekookt.
Serveer de bulgursalade in een kom of op een bord met daarop de zalm en een beetje saus erover.