Ga terug
+ personen
Bulgursalade met haring. Lekkere frisse salade met Hollandse nieuwe, citroen, appel en dille. En natuurlijk mag rode biet ook niet ontbreken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr bulgur, gekookt
  • 4 takken dille
  • 1 groene appel
  • 1 kleine rode ui
  • 5 radijsjes
  • 4 haringen
  • 1 rauwe rode biet
  • ½ citroen
  • bakje tuinkers

Dressing

  • ½ tl wasabi
  • 1 el citroensap
  • 4 el olijfolie

Instructies
 

  • Hak de dilleblaadjes fijn, snijd de appel in blokjes, snipper de rode ui en snijd de radijsjes in stukjes.
  • Snijd de haringen in stukjes, de rode biet in kleine blokjes en rasp de schil van de citroen.
  • Dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar.
  • Doe de bulgur in een grote kom en maak deze aan met de dressing. Meng de dille, appel, ui en radijsjes door de bulgur.
  • Voeg als laatste de haring en bietjes erbij en meng dit voorzichtig.
  • Serveer op 4 bordjes en strooi er wat citroenrasp en tuinkers erover.
  • Serveer direct.