Ga terug
–+ servings
Bulgur met pikante saucijzen en groene asperges. Een heerlijk gerecht met de smaken van het Midden-Oosten, wij zijn er gek op!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr bulgur
  • 500 gr groene asperges
  • 8 pikante saucijsjes
  • 6 blaadjes verse salie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1/2 rode peper
  • 75 gr gedroogde vijgen
  • 1/2 tl saffraan
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 4 takken dille
  • 3 el dadelmelasse
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook allereerst de bulgur gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd de asperges in schuine stukken en blancheer ze. Giet ze dan af. Week de saffraan in 50 ml heet water.
  • Snijd de saucijsjes in schuine stukken, de salieblaadjes fijn en snipper de rode uien. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten en snijd de rode peper fijn. Hak de vijgen grof.
  • Verhit ondertussen 2 eetlepels olie in een braadpan. Bak de worstjes in 3 minuten bruin, voeg de salieblaadjes toe. Voeg de uien, knoflook, rode peper gedroogde vijgen toe en bak dit mee in de pan.
  • Voeg de saffraan met het water toe en de kaneel- en komijnpoeder. Strooi de voorgekookte bulgur erover en doe er 1 kop water en de asperges bij en laat dit afgedekt ongeveer 5-10 minuten op een laag vuur garen.
  • Serveer met gehakte dille de dadelmelasse erover.