Ga terug
+ servings
Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten. Wil je iemand verwennen met een heel speciaal ontbijt, maak dan deze bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr fijne bulgur
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 50 gr amandelen, grof gehakt
  • 50 gr pistachenoten, grof gehakt
  • extra honing

Topping

  • 120 ml sinaasappelsap
  • 6 dadels, in reepjes gesneden
  • 6 gedroogde abrikozen, in stukken gesneden
  • 75 gr cranberry's
  • 2 el honing
  • ¼ tl kaneel
  • ¼ tl kardamompoeder
  • ¼ tl gemberpoeder
  • ½ tl oranjebloesemwater

Instructies
 

  • Kook de bulgur volgens aanwijzing op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
  • Breng in een pannetje het sap met de vruchten, honing en kruiden aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 5-10 minuten inkoken.
  • Voeg de oranjebloesemwater toe en laat dan afkoelen.
  • Verdeel de bulgur over de glazen, lepel hierop de yoghurt en dan de vruchtentopping. Strooi als laatste de noten erover. Voor de zoetekauwen kan je nog wat honing erover lepelen.
  • Je kunt dit van te voren klaar maken en de glazen afgedekt in de koelkast zetten.