Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten. Wil je iemand verwennen met een heel speciaal ontbijt, maak dan deze bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Midden Oosten
- 150 gr fijne bulgur
- 250 ml Griekse yoghurt
- 50 gr amandelen, grof gehakt
- 50 gr pistachenoten, grof gehakt
- extra honing
Topping
- 120 ml sinaasappelsap
- 6 dadels, in reepjes gesneden
- 6 gedroogde abrikozen, in stukken gesneden
- 75 gr cranberry's
- 2 el honing
- ¼ tl kaneel
- ¼ tl kardamompoeder
- ¼ tl gemberpoeder
- ½ tl oranjebloesemwater
Kook de bulgur volgens aanwijzing op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
Breng in een pannetje het sap met de vruchten, honing en kruiden aan de kook. Laat op laag vuur ongeveer 5-10 minuten inkoken.
Voeg de oranjebloesemwater toe en laat dan afkoelen.
Verdeel de bulgur over de glazen, lepel hierop de yoghurt en dan de vruchtentopping. Strooi als laatste de noten erover. Voor de zoetekauwen kan je nog wat honing erover lepelen.
Je kunt dit van te voren klaar maken en de glazen afgedekt in de koelkast zetten.