Buikspek met miso karamelsaus. Deze buikspek met miso karamelsaus is ontzettend verslavend, jullie zijn dus gewaarschuwd.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 3 uur uur 20 minuten min
Totale tijd 3 uur uur 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 1 kg buikspek zonder zwoerd
- 2 el Hikari miso
- 2 el sesamolie
- 1 el peper
- 350 ml kippenbouillon
- 1 el appelciderazijn
- 1 el sambal
- 1 ui, in stukken
- 2 tenen knoflook
- 4 cm gember, in plakken
- #miso karamelsaus#
- 100 gr rietsuiker
- 75 gr roomboter
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Smeer het buikspek in met de miso, sesamolie en peper en leg het in een ovenschaal.
Vul een ovenschaal met de bouillon en appelciderazijn en voeg de sambal, ui knoflook en gember toe. Schuif de schaal in de oven en gaar het vlees in ongeveer 3 uur.
Leg na ongeveer een uur en vel aluminiumfolie op de ovenschaal, zodat de bovenkant van het buikspek niet te donker wordt.
Haal het buikspek uit de oven als het gaar is en laat afkoelen. Zet het vlees in het vocht een nacht in de koelkast. Het vocht heb je later nog nodig, dus niet weggooien.
Haal de volgende dag het vlees uit de koelkast en snijd het in blokken van ongeveer 2 cm.
Verhit in de suiker in een pan op middelhoog vuur (niet roeren!).
Als de suiker donker geworden is, voeg dan de boter toe en meng dit tot een dikke karamel. Blus het af met het kookvocht en voeg de miso toe. Laat even koken.
Bak in een antiaanbakpan in een scheutje olie de buikspekblokjes aan alle kanten goudbruin. Voeg dan de karamelsaus toe en laat het vlees hierin sudderen terwijl je het blijft omdraaien in de saus.
Serveer het vlees dan direct. Lekker met gekookte witte rijst en roergebakken paksoi.