Buffalo balletjes op een broodje. Buffalo chicken wings is een beroemd Amerikaans gerecht. Deze Buffalo balletjes op een broodje is een twist hierop.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijn geraspt
- olijfolie
- 500 gr gehakt hoh
- 1 el sriracha saus, of een andere hete saus
- 2 el ketchup
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 klein ei
- 2 beschuiten, verkruimeld
- peper en zout
- 4 pistoletjes of 1 groot stokbrood
- 2 selderijstengels, schoongemaakt eventueel geschild en in kleine stukjes gesneden
- 12 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
Saus
- 100 gr blauwe kaas
- 1 bekertje zure room
- 2 el mayonaise
- 1 el witte balsamicoazijn
- ½ teentje knoflook, geraspt
- peper en zout
Bak het uitje en knoflook glazig in een pan met een beetje olie, laat dan afkoelen.
Meng het gehakt met ui, sriracha saus, ketchup, paprikapoeder, ei, verkruimelde beschuiten en peper en zout. Vorm hiervan 24 balletjes van. Zet afgedekt in de koelkast.
Verwarm dan de oven voor op 200˚C.
Leg de balletjes op een met aluminiumfolie beklede bakplaat en schuif dit in de oven.
Bak de balletjes in ongeveer 20-25 minuten gaar en krokant, draai ze wel 1 keer om.
Maak ondertussen de saus: verkruimel de blauwe kaas in een schaaltje en meng dit met de zure room, mayonaise, azijn en knoflook.
Breng op smaak met een beetje zout en lekker veel peper.
Spoel de selderijstengels schoon en snijd ze in kleine stukjes en snijd de tomaatjes en kwarten.
Serveer de balletjes op een brood met de saus en selderij en tomaatjes erbij.