Ga terug
+ servings
Buddha vingers marmelade. Buddha's hand of vingers is een bijzondere citrusvrucht. Ik heb er een heerlijke marmelade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Sauzen/Dips
Keuken Engels
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 Buddha’s hand (400 gr)
  • 1 citroen
  • 400 gr kristalsuiker
  • 750 ml water

Instructies
 

  • Spoel de Buddha hand en citroen goed af. Snijd de Buddha vingers in kleine stukjes en pers de citroen uit.
  • Doe dit in een pan samen met de suiker en het water.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten op hoog vuur zonder deksel koken.
  • Zet dan het vuur middelhoog en laat ongeveer 45-55 minuten koken tot de het vruchtvlees zacht is.
  • Breng weer aan de kook en laat zo lang koken tot alles goed ingedikt is. Het moet ook niet te veel indikken, anders wordt het hard als het afkoelt.
  • Doe de marmelade in een gesteriliseerde weckpot, sluit deze af en laat afkoelen. Als het afgekoeld is zet het dan in de koelkast.