Buddha vingers marmelade. Buddha's hand of vingers is een bijzondere citrusvrucht. Ik heb er een heerlijke marmelade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Sauzen/Dips
Keuken Engels
- 1 Buddha’s hand (400 gr)
- 1 citroen
- 400 gr kristalsuiker
- 750 ml water
Spoel de Buddha hand en citroen goed af. Snijd de Buddha vingers in kleine stukjes en pers de citroen uit.
Doe dit in een pan samen met de suiker en het water.
Breng aan de kook en laat 10 minuten op hoog vuur zonder deksel koken.
Zet dan het vuur middelhoog en laat ongeveer 45-55 minuten koken tot de het vruchtvlees zacht is.
Breng weer aan de kook en laat zo lang koken tot alles goed ingedikt is. Het moet ook niet te veel indikken, anders wordt het hard als het afkoelt.
Doe de marmelade in een gesteriliseerde weckpot, sluit deze af en laat afkoelen. Als het afgekoeld is zet het dan in de koelkast.