Ga terug
+ personen
Bucatini all’Amatriciana. Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken. Bucatini is een hele dikke spaghetti en die is lekker met deze tomatensaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr bucatini
  • 100 gr guanciale*
  • 3 el olijfolie
  • ½ tl chilivlokken (peperoncino)
  • ½ tl rozemarijnzout
  • 1 blik kerstomaatjes
  • 40 gr geraspte Pecorino
  • zout
  • 2 takken basilicum

Instructies
 

  • Kook de bucatini pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet dan af maar houdt een kopje kookwater achter.
  • Bak in een grote (hapjes)pan de spekjes goudbruin en krokant in olijfolie. Voeg de chilivlokken en rozemarijnzout toe en bak dit even mee.
  • Doe dan het blikje met de tomaatjes en het vocht erbij en laat dit even pruttelen.
  • Meng nu de pasta door de saus samen met de helft van de geraspte kaas. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Als de saus te dik lijkt, kan je nog wat kookvocht toevoegen.
  • Hak de basilicumblaadjes grof.
  • Schep de pasta in diepe borden, rasp er nog wat kaas over en garneer met de basilicumblaadjes.