Bruine bonen curry met rijst. Maak eens iets heel anders met bruine bonen. Deze heerlijke en kruidige curry bijvoorbeeld. Lekker met rijst.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
- 300 gr gedroogde bruine bonen**
- 1 grote rode ui
- 4 tenen knoflook
- 1 el komijnzaadjes
- 1 el korianderzaadjes
- 1 tl gedroogde munt
- 2 el ghee of geklaarde boter
- 1 blik tomatenblokjes
- 250 ml groentebouillon
- honing, naar smaak
- Peper en zout
- 5 takken koriander
Een dag ervoor: week en kook daarna de bonen (zonder zout) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de ui (houd wat achter) en hak de knoflook fijn. Stamp de komijn- en korianderzaadjes fijn.
Smelt de ghee in een grote pan en fruit hierin de ui op laag vuur in ongeveer 5 minuten.
Voeg dan de knoflook, komijn en koriander erbij en bak dit even mee. Voeg dan de munt, het blik tomatenblokjes en de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat dit ongeveer 10 minuten inkoken tot je een dikke saus hebt. Dan gaan de gekookte bruine bonen erbij en laat dit nog op laag vuur ongeveer 10 minuten pruttelen.
Breng de curry op smaak met zout en lekker veel peper en misschien een beetje honing.
Schep de curry in een kom, garneer met korianderblaadjes en overgebleven rode ui en serveer het met gekookte rijst.