Brownies met karamel. Brownies gemaakt met dulce de leche en natuurlijk wat zeezout erop. Salted caramel op brownies is fantastisch lekker, probeer het!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 100 gr pure chocolade
- 115 gr roomboter
- 3 grote eieren
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 1 mespuntje zout
- 90 gr zelfrijzend bloem
- 2 el cacao
- 250 gr dulce de leche*
- 50 gr chocodrops
- 1 tl grof zeezout
Verwarm de oven voor op 165˚C.
Bekleed de binnenkant van een vierkant bakblik van 22 cm met bakpapier.
Hak de chocolade in stukjes en voeg dit samen met de boter in het pannetje en laat dit op je laagste vuur op de laagste stand smelten. Laat iets afkoelen.
Klop ondertussen de eieren met de suiker en zout met een mixer ongeveer 5 minuten schuimig tot een witte massa is ontstaan.
Voeg hierbij al kloppend het chocolademengsel in een dun straaltje erbij.
Zeef de bloem en cacaopoeder hierboven en meng dit voorzichtig met een spatel zodat het mengsel luchtig blijft. Spatel als laatste de chocodrops of stukjes chocolade erdoor.
Giet het mengsel in het bakblik.
Lepel kleine dotjes dulce de leche op de brownie en bestrooi met zeezout.
Zet het bakblik in de oven en bak in 30-35 minuten. Check dan met een satéprikker of de brownie gaar is. Als deze er droog uitkomt kan je het bakblik uit de oven halen.
Laat de brownie afkoelen en snijd het dan in 16 stukken.