Ga terug
+ personen
Broodpudding van krentenwegge met frambozen. Manlief kwam met een hele grote krentenwegge thuis. Die konden wij natuurlijk niet op. Ik heb met de rest een zalige Broodpudding van krentenwegge met frambozen gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 8 sneetjes krentenwegge
  • 4 eieren
  • 100 gr (riet)suiker
  • 300 ml melk
  • 300 ml slagroom
  • 1/2 vanillestokje
  • 1/2 citroen, rasp en sap ervan
  • 50 gr roomboter
  • 125 gr frambozen
  • poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170˚C.
  • Vet een ovenschaal in met boter.
  • Snijd de plakjes krentenwegge doormidden en leg ze dakpansgewijs in de ovenschaal.
  • Klop de eieren luchtig met de suiker en meng dan de melk, room, vanillemerg, citroenrasp- en sap door erdoor.
  • Giet dit mengsel over het brood en laat het even staan totdat al het brood goed doorweekt is.
  • Verdeel klontjes boter en de frambozen er over. Bak de broodpudding in de oven in ongeveer 30-35 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi met wat poedersuiker.