Broodpudding met peer en karamel. Van oud brood en rijpe peren maak je een heerlijk nagerecht. En als extra lekkere toevoeging die heerlijke karamel erdoor.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
- 3 rijpe handperen
- 1 citroen
- 50 gr rietsuiker
- 210 gr gezouten karamel*
- 300 gr brioche brood
- 3 eieren
- 300 ml melk
- 200 ml room
- 1 tl vanille extract
Verwarm de oven voor op 170˚C.
Vet een ovenschaal in met boter of neutrale olie.
Schil de peer en snijd deze in dunne plakken. Besprenkel het met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Snijd het brood in dunne plakjes. Leg een de helft van het brood dakpansgewijs in de ovenschaal en leg hierop de peerplakken. Lepel hier en daar een dotje karamel erop.
Herhaal dit nog een keer.
Klop de eieren luchtig met de suiker en meng dan de melk en vanille erdoor.
Giet dit mengsel over het brood en appel en laat het even staan totdat al het brood goed doorweekt is. Je kunt dit van tevoren al afgedekt klaarzetten in de koelkast.
Bestrooi met wat rietsuiker en bak de broodpudding in ongeveer 35-45 minuten in de warme oven.
Haal de schaal dan uit de oven en zet deze gezellig op tafel zodat iedereen een portie eruit kan scheppen.