Ga terug
+ servings
Broodje warm vlees met piri piri saus. Dit broodje is een afgeleide van het heerlijke Portugese broodje Bifana. Heel makkelijk zelf te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch
Keuken Mediterraans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Broodje

  • 150 gr fricandeau*
  • 1 klont roomboter
  • 2 el milde mosterd

Saus

  • 5 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el chilivlokken
  • 1 tl honing
  • 5 el whisky
  • 2 el citroensap
  • 1 el zeezout
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 7 el olijfolie

Instructies
 

  • Saus: Schil de knoflook en snijd de knoflook en rode peper in stukken.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en pureer helemaal fijn.
  • Bak de broodjes eventueel af, snijd ze doormidden en besmeer ze met de mosterd.
  • Verwarm de boter in een bakpan en bak hierin het vlees eventjes op hoog vuur. Het vlees hoeft alleen maar warm te worden.
  • Doe als laatste een of twee lepels bij het vlees en meng dit met elkaar.
  • Schep het vlees op de broodjes. Bom apetite!