Broodje warm vlees met piri piri saus. Dit broodje is een afgeleide van het heerlijke Portugese broodje Bifana. Heel makkelijk zelf te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch
Keuken Mediterraans
Broodje
- 150 gr fricandeau*
- 1 klont roomboter
- 2 el milde mosterd
Saus
- 5 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 el chilivlokken
- 1 tl honing
- 5 el whisky
- 2 el citroensap
- 1 el zeezout
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 7 el olijfolie
Saus: Schil de knoflook en snijd de knoflook en rode peper in stukken.
Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en pureer helemaal fijn.
Bak de broodjes eventueel af, snijd ze doormidden en besmeer ze met de mosterd.
Verwarm de boter in een bakpan en bak hierin het vlees eventjes op hoog vuur. Het vlees hoeft alleen maar warm te worden.
Doe als laatste een of twee lepels bij het vlees en meng dit met elkaar.
Schep het vlees op de broodjes. Bom apetite!