Ga terug
+ servings
Broodje Turks stoofvlees. Een heerlijk broodje gevuld met gekruid stoofvlees en jus met daarbij tomaten, ui en peterselie. Smullen maar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Equipment

  • stoofpan met een dikke bodem

Ingrediënten
  

  • 1 kg runder riblappen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • ½ tl pul biber*
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 600 ml runderbouillon
  • 6 broodjes
  • 2 tomaten
  • ½ ingemaakte rode ui**
  • 1 bosje koriander

Instructies
 

  • Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. Snijd het dan in stukken van ongeveer 2 centimeter. Hak de knoflook fijn. Bestrooi het vlees met de specerijen, peper en zout.
  • Zet een grote stoofpan met de bouillon en een koekenpan met olie op het fornuis. Bak het vlees in een beetje olijfolie in de hete bakpan op hoog vuur rondom goudbruin aan.
  • Doe dit in porties, zodat het vlees goed aangeschroeid kan worden (dus niet te veel tegelijkertijd bakken). Voeg op het laatst de knoflook toe.
  • Doe dan al het vlees bij de bouillon in de stoofpan. Zet het vuur laag en laat het ongeveer 3 uur zachtjes pruttelen met de deksel op de pan tot het vlees gaar is en bijna uit elkaar valt.
  • Roer wel af en toe en check of er genoeg vocht in de pan zit. Als het te droog is, kan je nog wat bouillon of water toevoegen.
  • Als het vlees zacht geworden is, haal je de deksel van de pan en laat het geheel nog iets inkoken.
  • Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en hak de korianderblaadjes fijn. Snijd de broodjes doormidden, lepel flink wat vlees erop en garneer met tomaten, rode ui en koriander.