Ga terug
–+ servings
Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote. Gebruik je overgebleven kalkoen en cranberrysaus om een paar heerlijke broodjes pulled kalkoen van te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr gebraden kalkoen*
  • 100 ml kippenbouillon
  • 75 ml barbecuesaus
  • 50 gr spruitjes
  • 1 lente-ui
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sherry-azijn
  • peper en zout
  • 4 el cranberrycompote**
  • 4 Italiaanse bollen
  • 4 el truffelmayonaise

Instructies
 

  • Trek het gebraden kalkoenvlees uit elkaar en doe het in een pan de bouillon. Zet de pan op het middelhoog vuur gedurende 5 minuten om het vlees op te warmen.
  • Voeg dan de barbecuesaus toe en meng dit door het vlees. Laat het geheel 5 minuten droog bakken.
  • Hak ondertussen de spruitjes en lente-ui fijn in een keukenmachine. Maak de geraspte spruitjes en lente-ui aan met olijfolie, sherry-azijn, peper en zout.
  • Rooster de broodjes, snijd ze doormidden en besmeer ze met de truffelmayonaise. Verdeel de spruitjessalade erop. Leg de pulled kalkoen met barbecuesaus hierop.
  • Lepel als laatste de cranberrycompote hierop.
  • Serveer onmiddellijk.