Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote. Gebruik je overgebleven kalkoen en cranberrysaus om een paar heerlijke broodjes pulled kalkoen van te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
- 400 gr gebraden kalkoen*
- 100 ml kippenbouillon
- 75 ml barbecuesaus
- 50 gr spruitjes
- 1 lente-ui
- 2 el olijfolie
- 1 el sherry-azijn
- peper en zout
- 4 el cranberrycompote**
- 4 Italiaanse bollen
- 4 el truffelmayonaise
Trek het gebraden kalkoenvlees uit elkaar en doe het in een pan de bouillon. Zet de pan op het middelhoog vuur gedurende 5 minuten om het vlees op te warmen.
Voeg dan de barbecuesaus toe en meng dit door het vlees. Laat het geheel 5 minuten droog bakken.
Hak ondertussen de spruitjes en lente-ui fijn in een keukenmachine. Maak de geraspte spruitjes en lente-ui aan met olijfolie, sherry-azijn, peper en zout.
Rooster de broodjes, snijd ze doormidden en besmeer ze met de truffelmayonaise. Verdeel de spruitjessalade erop. Leg de pulled kalkoen met barbecuesaus hierop.
Lepel als laatste de cranberrycompote hierop.
Serveer onmiddellijk.