Broodje hotdog speciaal. Een Amerikaanse klassieker, maar dan even anders, je maakt zelf je hotdog van verse worst en ontbijtspek.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Amerikaans
- 2 grote uien
- 4 verse worsten
- 4 reepjes kaas
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 hotdog broodjes
Saus
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 tl Dijonmosterd
- 1/2 tl kerriepoeder
Verwarm de grilloven voor op 180˚C.
Snijd de uien in dunne ringen.
Verwijder het vel van de worst en snijd deze in de lengte in (niet helemaal doorsnijden!).
Leg in de inkeping een reepje kaas, vouw dicht.
Rol de plakjes ontbijtspek om de worst heen, zet ze eventueel vast met een cocktailprikker.
Leg ze op een ovenplaat voorzien van aluminiumfolie en grill/bak ze ongeveer 15-20 minuten in de oven, tot ze gaar zijn.
Bak ondertussen de uien op middelhoog vuur mooi goudbruin.
Maak de saus door de ingrediënten met elkaar te mengen.
Doe de uien in het broodje, leg hierop de worst en lepel er wat saus over.