Ga terug
+ servings
Brood met olijfolie en rozemarijn. Ik heb zelf een brood gemaakt en deze op smaak gebracht met olijfolie en rozemarijn. Dit is zo lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr (volkoren) broodbloem
  • 10 gr zout
  • 7 gr droge gist
  • 310 ml lauwwarm water
  • 30 ml olijfolie
  • 1 el fijngehakte rozemarijn

Instructies
 

  • Als je een keukenmachine hebt, dan zou ik die gebruiken om alle ingrediënten voor het deeg te mengen. Dit duurt ongeveer 5 minuten met de deeghaken.
  • Met de hand moet je het deeg 10 minuten kneden tot een soepel deeg ontstaan is.
  • Het is klaar als het licht plakkerig en elastisch is.
  • Vet een kom in met olie en leg het deeg hierin. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het ongeveer een uur rijzen op een warme plek in de keuken.
  • Als het deeg verdubbeld is in omvang, prik je er met een vinger in. Blijft dit gat zichtbaar dan druk je de lucht uit het deeg met je vingers.
  • Druk het deeg nu plat en trek het uit tot een lap, vouw dit in drieën dicht en druk het weer plat. Rol het nu op en vorm er een bol van.
  • Leg de bol (met de naad naar beneden) op een bakplaat voorzien van bakpapier en laat het nog 45 minuten rusten onder een warme natte theedoek.
  • Verwarm dan de oven voor op 200˚C en bak het brood onder in de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Het brood is klaar wanneer het hol klinkt als je klopt op de onderkant van het brood.
  • Laat het brood afkoelen op een rooster. Het brood blijft luchtdicht verpakt een paar dagen goed. Of snijd het in plakken en vries dit in.