Broccoli salade met pindadressing. Is de familie niet zo gek op broccoli,maar wel op pindasaus? Maak dan snel deze heerlijke salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 minuut min
Totale tijd 15 minuten min
- 4 el pindakaas
- 2 el rijstwijnazijn
- 3 el sojasaus
- 1 el honing
- 1 tl sesamolie
- 1 tl chili knoflooksaus*
- 1 grote stronk broccoli
- 2 mini komkommers
- 5 radijsjes
- ingemaakte rode ui**
- 2 el pinda’s
- 1 el sesamzaadjes
Dressing: Doe de pindakaas, rijstwijnazijn, sojasaus, sesamolie, honing, chili knoflooksaus en 2 eetlepels water in een mengbeker. Pureer het dan met een staafmixer tot een gladde saus.
Snijd de broccoli in kleine platte roosjes en blancheer ze eventueel. Spoel ze af met koud water en dep ze droog.
Snijd de komkommertjes en radijsjes in dunne plakjes.
Lepel de pindadressing op de borden of een grote schaal. Verdeel de broccoli, komkommer en radijsjes op het bord. Bestrooi met pinda’s en (rode) sesamzaadjes.