Ga terug
+ servings
Broccoli salade met pindadressing. Is de familie niet zo gek op broccoli,maar wel op pindasaus? Maak dan snel deze heerlijke salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 15 minuten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 el pindakaas
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 3 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl chili knoflooksaus*
  • 1 grote stronk broccoli
  • 2 mini komkommers
  • 5 radijsjes
  • ingemaakte rode ui**
  • 2 el pinda’s
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Dressing: Doe de pindakaas, rijstwijnazijn, sojasaus, sesamolie, honing, chili knoflooksaus en 2 eetlepels water in een mengbeker. Pureer het dan met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Snijd de broccoli in kleine platte roosjes en blancheer ze eventueel. Spoel ze af met koud water en dep ze droog.
  • Snijd de komkommertjes en radijsjes in dunne plakjes.
  • Lepel de pindadressing op de borden of een grote schaal. Verdeel de broccoli, komkommer en radijsjes op het bord. Bestrooi met pinda’s en (rode) sesamzaadjes.