Ga terug
+ personen
Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten. Je kunt deze lauwwarme salade eten als maaltijdsalade, als lunch- of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 broccoli
  • 125 gr kersen, ontpit (vers of diepvries)
  • 1 handvol gedroogde cranberries
  • 100 gr feta

Dressing

  • ½ rode ui, in dunne repen gesneden
  • ½ sinaasappel, rasp en sap ervan
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 2 el olijfolie
  • 1 el walnotenolie
  • peper en zout

Gekaramelliseerde pecannoten

  • 1 handvol pecannoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el agavesiroop (of honing)
  • ½ tl zeezout

Instructies
 

  • Dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje en laat dit minimaal een uur staan.
  • Pecannoten: doe alle ingrediënten in een antiaanbakpan en bak de noten op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten.
  • Giet de noten dan op een stuk bakpapier om af te koelen.
  • Snijd de broccoli in roosjes en snijd deze doormidden. Stoom of blancheer de broccoli 2-3 minuten, giet ze dan af.
  • Gril of bak daarna de broccoliroosjes met een beetje olijfolie tot ze een beetje goudbruin zijn.
  • Verdeel de broccoliroosjes (en eventueel wat slablaadjes) op de borden. Leg de kersen, cranberries en feta ertussen. Giet dan de dressing erover.