Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten. Je kunt deze lauwwarme salade eten als maaltijdsalade, als lunch- of als bijgerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 1 broccoli
- 125 gr kersen, ontpit (vers of diepvries)
- 1 handvol gedroogde cranberries
- 100 gr feta
Dressing
- ½ rode ui, in dunne repen gesneden
- ½ sinaasappel, rasp en sap ervan
- 1 el granaatappelmelasse
- 2 el olijfolie
- 1 el walnotenolie
- peper en zout
Gekaramelliseerde pecannoten
- 1 handvol pecannoten
- 2 el olijfolie
- 1 el agavesiroop (of honing)
- ½ tl zeezout
Dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje en laat dit minimaal een uur staan.
Pecannoten: doe alle ingrediënten in een antiaanbakpan en bak de noten op een middelhoog vuur ongeveer 5 minuten.
Giet de noten dan op een stuk bakpapier om af te koelen.
Snijd de broccoli in roosjes en snijd deze doormidden. Stoom of blancheer de broccoli 2-3 minuten, giet ze dan af.
Gril of bak daarna de broccoliroosjes met een beetje olijfolie tot ze een beetje goudbruin zijn.
Verdeel de broccoliroosjes (en eventueel wat slablaadjes) op de borden. Leg de kersen, cranberries en feta ertussen. Giet dan de dressing erover.