Brisket bereid in een smoker. Van Beef & Steak mocht ik een heerlijke brisket ontvangen. Deze hebben we heel lang en langzaam gegaard in een smoker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 8 uur uur
Totale tijd 8 uur uur 10 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- 1 brisket van 2,5 kg
- Smokey Goodness Beefalicious BBQ kruidenrub
- Smokey Goodness bold beefy rub
Wrijf de brisket rondom in met de rub, pak hem in met aluminiumfolie en laat het een nacht in de koelkast staan zodat de smaken van de rub erin kunnen trekken.
Haal de brisket een uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Stel de smoker, bbq of oven in op 107˚C.
Plaats de brisket in de smoker, bbq of oven met de vetzijde naar boven en laat deze garen op 107 graden.
Lak na ongeveer een uur zo nu en dan een dun laagje bbq-saus over de brisket zodra het vet begint weg te smelten. Daarmee voeg je nog meer smaak toe en voorkom je uitdroging van het vlees.
Als de brisket een kerntemperatuur van 80˚C heeft bereikt, haal je hem uit de smoker pak je hem goed in aluminiumfolie.
Smoor de smoker, bbq of zet de oven uit en laat de brisket nagaren in de restwarmte tot 88˚C.
Snijd de brisket vanaf de punt in dunne plakken en serveer eventueel met de bbq- saus.