Ga terug
+ servings
Boterzachte kool uit de oven. 's Winters zijn er volop diverse koolsoorten te koop. Maar wat doe je ermee? Nou deze heerlijke boterzachte kool maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode spitskool
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el mosterd
  • 3 knoflookteentjes
  • 2 el honing
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Verwijder de buitenste (lelijke) bladeren van de kool, snijd de kool doormidden en deze helft weer in vier parten.
  • Meng de bouillon met de mosterd en geraspte knoflook in een ovenschaal.
  • Verhit de helft van de olie en karwijzaadjes in een antiaanbakpan en rooster hierin vier stukken kool een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schik ze dan in de ovenschaal.
  • Herhaal dit met de andere vier parten kool. Bestrooi de kool met peper en zout en lepel de honing erover.
  • Schuif de schaal in de oven en gaar dit in ongeveer 45-60 minuten tot de kool boterzacht is. Haal de schaal uit de oven en zet het op tafel (pas op …. de schaal is heet).