Boterzachte kool uit de oven. 's Winters zijn er volop diverse koolsoorten te koop. Maar wat doe je ermee? Nou deze heerlijke boterzachte kool maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 rode spitskool
- 4 el olijfolie
- 1 tl komijnzaadjes
- 250 ml groentebouillon
- 1 el mosterd
- 3 knoflookteentjes
- 2 el honing
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Verwijder de buitenste (lelijke) bladeren van de kool, snijd de kool doormidden en deze helft weer in vier parten.
Meng de bouillon met de mosterd en geraspte knoflook in een ovenschaal.
Verhit de helft van de olie en karwijzaadjes in een antiaanbakpan en rooster hierin vier stukken kool een paar minuten aan beide kanten goudbruin. Schik ze dan in de ovenschaal.
Herhaal dit met de andere vier parten kool. Bestrooi de kool met peper en zout en lepel de honing erover.
Schuif de schaal in de oven en gaar dit in ongeveer 45-60 minuten tot de kool boterzacht is. Haal de schaal uit de oven en zet het op tafel (pas op …. de schaal is heet).