Bossche Bollen met gekarameliseerde witte chocolade. Een heerlijke twist op de klassieke Noord-Brabantse Bossche Bol. Probeer het eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 50 ml volle melk
- 50 ml water
- 50 gr roomboter
- 3 gr suiker
- 3 gr zout
- 50 gr patentbloem
- 2 eieren
Vulling
- 500 ml slagroom
- 60 gr suiker
- 1 zakje oploskoffie*
- witte chocolade karamel**
- grof zeezout
Verwarm de oven voor op 210˚C. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat.
Breng in een pan het water met de melk, water, roomboter, suiker en zout aan de kook.
Roer de bloem erdoor en gaar dit al roerend ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
Neem de pan weer van het vuur, doe het beslag in een kom en klop de eieren er één voor één door. Zorg ervoor dat het ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.
Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmond en spuit het in zes grote doppen op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in de hete oven en bak de soezen in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom met suiker en eventueel oploskoffie stijf en schep de slagroom in een spuitzak met klein glad spuitmondje.
Maak een gaatje in de onderkant van de soezen, steek het spuitmondje erin en spuit de slagroom erin tot de soes gaat bol staan.
Lepel de warme witte chocolade karamel over de soezen en bestrooi ze met een beetje grof zeezout. Bewaar de soezen in de koelkast tot je ze serveert.