Ga terug
+ personen
Bospeen geroosterd in boter en knoflook. Dit is een ontzettend lekkere manier om bospeen te bereiden. Maak er ook een bospeenloof pesto bij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bosje bospeen
  • 5 el roomboter
  • 4 teentjes knoflook
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210˚C.
  • Leg een vel aluminiumfolie op een bakplaat en smeer dit in met olie.
  • Schrap de bospeen schoon en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Laat de boter smelten in een pan en voeg de knoflook, peper en zout toe. Laat dit een paar minuten op laag vuur al roerend bakken (de knoflook mag niet bruin worden!).
  • Doe de wortelen in de pan en wentel ze goed door de knoflookboter. Leg de wortelen dan naast elkaar op de bakplaat voorzien van aluminiumfolie.
  • Schuif de bakplaat in de oven en laat ze in ongeveer 25-30 minuten gaar roosteren.
  • Haal ze dan uit de oven en leg ze op een serveerschaal of bord.
  • Garneer ze met de pesto gemaakt van het loof of met fijngehakte peterselie.