De boerenomelet was ontzettend populair in het restaurant van mijn ouders en nu heb ik die heerlijke omelet eindelijk gemaakt!
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 13 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Nederlands
- 1 prei
- 1 wortel
- 100 gr sperzieboontjes
- 1 rode paprika
- 2 gekookte aardappelen
- 100 gr doperwten
- 2 el boter
- 1 el olie
- 125 gr spekreepjes
- 6 eieren
- 50 ml melk
Snijd de prei in dunne ringen en spoel ze schoon onder de koude kraan in een vergiet. Laat dit uitlekken. Schil de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
Maak de boontjes schoon en snijd ze dan doormidden, snijd de paprika in stukjes en de gekookte aardappelen in blokjes.
Blancheer de wortel, boontjes en paprika in kokend water, giet dan af en laat uitlekken.
Smelt een lepel boter in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes goudbruin. Voeg de prei toe en bak dit even mee.
Doe dan de rest van de groente en aardappelblokjes erbij en bak dit ook even mee. Breng op smaak met peper en zout.
Kluts ondertussen de eieren goed los met melk, voeg dan peper en zout toe. Smelt een eetlepel boter met de olie in een antiaanbak koekenpan en schenk dan het eimengsel erin.
Bak op laag vuur de omelet in de koekenpan aan één kant zoals hierboven beschreven. Als de omelet bijna gaar is, beleg je de helft met de groenten en vouw je de omelet dicht.
Serveer de omelet met lekker brood en boter.