Boerenkoolstamppot met een spicy topping. Ik was vergeten rookworst te kopen, maar had nog een kookworst in de koelkast liggen, deze heb ik opgepimpt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 1 stukje zuurkoolspek
- 1,5 kg kruimige aardappelen
- 750 gr boerenkool
- 250 gr Gelderse gekookte worst
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 50 gr roomboter
- 1 el Dijonmosterd
- peper en zout
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- olijfolie
Snijd het zuurkoolspek doormidden, schil de aardappelen en snijd ze in stukken en snijd de boerenkool.
Snijd de gekookte worst stukjes, verwijder de zaadlijsten van de rode peper, snijd dit fijn en de knoflook in dunne plakjes.
Zet de zuurkoolspek op in een grote pan met ruim water met zout en kook dit 30 minuten.
Doe de aardappelen samen met de boerenkool in de pan met het spek en kook in 25 minuten gaar.
Haal het spek uit de pan en giet de rest af en doe weer terug in de pan met de boter en stamp met een pureestamper tot een grove stamppot.
Breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
Snijd het spek in kleine stukjes en meng dit door de boerenkool.
Bak in een koekenpan met olijfolie de stukjes worst goudbruin samen met de rode peper, knoflook en paprikapoeder.
Verdeel de stamppot over borden en serveer de worst erop.