Ga terug
+ servings
Boerenkoolsalade met bloedsinaasappel heerlijk fris voorgerecht, rauwe boerenkool salade wat makkelijk te bereiden is.
Voorbereidingstijd 5 uur
Bereidingstijd 10 uur
Totale tijd 15 uur
Gang Lunch, Salades
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 zakje baby boerenkool
  • 1 rode ui
  • 3 el granaatappelmelasse
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 rode biet
  • 50 gr feta
  • ½ bosje koriander
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el granaatappelmelasse
  • 2 el walnotenolie
  • 5 el olijfolie
  • 1 el grove mosterd
  • rasp van ½ bloedsinaasappel
  • peper en zout naar smaak

Instructies
 

  • Snijd de ui in dunne ringen en doe ze met de granaatappelmelasse in een jampotje en schud goed door elkaar, laat even intrekken.
  • Rasp de schil van 1 schoongeboende bloedsinaasappel en houd dit apart voor de dressing.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af.
  • Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af.
  • Snijd dan dunne plakken van de sinaasappels (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
  • Doe de ingrediënten voor de dressing in een ander jampotje en schud goed door elkaar.
  • Snijd de bietjes in dunne plakken en snijd de plakken in dunne repen.
  • Leg de boerenkoolsla op een grote schaal of bord en verdeel hierop de sinaasappelplakjes, biet, rode ui en verkruimelde feta.
  • Giet wat dressing erover en strooi de korianderblaadjes en pijnboompitten erover.