Boerenkoolsalade met bloedsinaasappel heerlijk fris voorgerecht, rauwe boerenkool salade wat makkelijk te bereiden is.
Voorbereidingstijd 5 uur uur
Bereidingstijd 10 uur uur
Totale tijd 15 uur uur
Gang Lunch, Salades
Keuken Nederlands
- 1 zakje baby boerenkool
- 1 rode ui
- 3 el granaatappelmelasse
- 2 bloedsinaasappels
- 1 rode biet
- 50 gr feta
- ½ bosje koriander
- 2 el pijnboompitten
- 3 el granaatappelmelasse
- 2 el walnotenolie
- 5 el olijfolie
- 1 el grove mosterd
- rasp van ½ bloedsinaasappel
- peper en zout naar smaak
Snijd de ui in dunne ringen en doe ze met de granaatappelmelasse in een jampotje en schud goed door elkaar, laat even intrekken.
Rasp de schil van 1 schoongeboende bloedsinaasappel en houd dit apart voor de dressing.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af.
Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af.
Snijd dan dunne plakken van de sinaasappels (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
Doe de ingrediënten voor de dressing in een ander jampotje en schud goed door elkaar.
Snijd de bietjes in dunne plakken en snijd de plakken in dunne repen.
Leg de boerenkoolsla op een grote schaal of bord en verdeel hierop de sinaasappelplakjes, biet, rode ui en verkruimelde feta.
Giet wat dressing erover en strooi de korianderblaadjes en pijnboompitten erover.