Ga terug
+ servings
Bloemkoolsoep met kerrie. Een fluweelachtige soep gemaakt van bloemkool en kerriepoeder met daarbij een pittige pesto van koriander. Dit wil je proeven!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bloemkool
  • olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 ltr groentebouillon
  • peper en zout

Erbij

  • 4 el korianderpesto*
  • 4 takken koriander
  • nootjes

Instructies
 

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de bloemkool in hele kleine stukjes.
  • Fruit de ui met de kerrie- en paprikapoeder aan in een grote pan met olie. Voeg dan de knoflook en bloemkool toe en bak dit even mee.
  • Schenk bouillon erbij, breng het aan de kook. Zet het vuur dan middelhoog en laat ongeveer 15-20 minuten koken tot de bloemkool zacht geworden is.
  • Pureer nu tot een mooie gladde soep met een staafmixer of in de blender. Is de soep te dik naar jouw zin, voeg dan nog wat bouillon of water toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en schep de soep in kommen of diepe borden.
  • Garneer met de korianderpesto, gehakte koriander en nootjes.