Bloemkoolpizza. Net zoals couscous gemaakt van bloemkool, is ook dit bloemkoolpizza recept helemaal trending. Dus moest ik het ook maar eens maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Nederlands
- 1 bloemkool
- 50 gr geraspte oude kaas
- 1 ei
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 el gedroogde oregano
Topping
- 1 aubergine
- 100 gr halloumi (of feta)
- 10 cherrytomaatjes
- 6 plakjes salami
- 2 el tomaten tapenade
- 10 zwarte olijven
- 1 bosje basilicumblaadjes
- olijfolie
- Zout en peper
Verwarm de oven voor op 200˚C graden.
Maal de bloemkoolroosjes in een keukenmachine heel fijn.
Meng dit in een kom met de geraspte kaas, ei, knoflook, oregano, zeezout en flink wat versgemalen zwarte peper. Kneed met schone handen goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierop de bloemkoolmassa.
Druk goed aan en schuif ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, tot het is veranderd in een stevige bodem (zo niet: zet dan weer een paar minuten terug in de oven).
Snijd ondertussen de aubergine en halloumi in blokjes en snijd de tomaatjes doormidden.
Bak de aubergineblokjes in een beetje olijfolie met wat zout tot ze zacht zijn.
Haal de pizzabodem uit de oven en smeer nu de tomaten tapenade erover.
Verdeel hierop de gebakken aubergineblokjes, kaasblokjes, tomaatjes, salami en olijven.
Schuif de pizza nogmaals 8-10 minuten in de oven. Haal hem eruit en besprenkel de pizza met een klein beetje olijfolie en bestrooi met basilicumblaadjes.
Snijd de pizza met een pizzasnijder in stukken en serveer.