Ga terug
+ servings
Bloedsinaasappelen met gekruide siroop. Met een vleugje Midden-Oosterse smaak zijn deze bloedsinaasappelen met gekruide siroop een verfrissende.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 bloedsinaasappelen
  • 10 citroenmelisseblaadjes*
  • 1 bloedsinaasappel
  • 100 ml agavesiroop
  • ½ tl kardemompoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 tl oranjebloesemwater**

Instructies
 

  • Siroop: Spoel de bloedsinaasappel voor de siroop goed schoon. Rasp de schil, snijd hem doormidden en pers de sinaasappel uit. Doe dit in een pannetje.
  • Doe hierbij de agavesiroop, kardemompoeder en kaneelpoeder en breng aan de kook. Laat 5 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot het tot de helft is ingekookt.
  • Meng nu oranjebloesemwater toe aan de siroop en laat afkoelen.
  • Verwijder een plakje van de boven- en onderkant van elke bloedsinaasappel, zet deze op het uiteinde, verwijder de schil door naar beneden te snijden, terwijl je de sinaasappel draait.
  • Snijd vervolgens de sinaasappel in dunne rondje plakjes en gooi eventuele pitten weg. Schik de plakjes op een schaal.
  • Lepel de siroop over de plakjes bloedsinaasappel. Snijd de blaadjes citroenmelisse fijn en garneer de plakjes hiermee.