Bloedsinaasappelen met gekruide siroop. Met een vleugje Midden-Oosterse smaak zijn deze bloedsinaasappelen met gekruide siroop een verfrissende.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Midden Oosten
- 8 bloedsinaasappelen
- 10 citroenmelisseblaadjes*
- 1 bloedsinaasappel
- 100 ml agavesiroop
- ½ tl kardemompoeder
- ½ tl kaneelpoeder
- 1 tl oranjebloesemwater**
Siroop: Spoel de bloedsinaasappel voor de siroop goed schoon. Rasp de schil, snijd hem doormidden en pers de sinaasappel uit. Doe dit in een pannetje.
Doe hierbij de agavesiroop, kardemompoeder en kaneelpoeder en breng aan de kook. Laat 5 minuten op middelhoog vuur pruttelen tot het tot de helft is ingekookt.
Meng nu oranjebloesemwater toe aan de siroop en laat afkoelen.
Verwijder een plakje van de boven- en onderkant van elke bloedsinaasappel, zet deze op het uiteinde, verwijder de schil door naar beneden te snijden, terwijl je de sinaasappel draait.
Snijd vervolgens de sinaasappel in dunne rondje plakjes en gooi eventuele pitten weg. Schik de plakjes op een schaal.
Lepel de siroop over de plakjes bloedsinaasappel. Snijd de blaadjes citroenmelisse fijn en garneer de plakjes hiermee.