Bloedsinaasappel curd zelf maken. Heb voor het eerst een curd van bloedsinaasappels gemaakt en dit was leuk en lekker om te doen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Nagerechten, Sauzen/Dips, Zoete lekkernijen
Keuken Engels
- 2 bloedsinaasappels
- 150 gr roomboter
- 150 gr fijne kristalsuiker
- 2 eieren (M)
Spoel de bloedsinaasappels goed schoon en maak ze droog. Rasp de sinaasappels en pers ze dan uit (je hebt 125 ml sap nodig).
Doe het sap in een pan met een dikke bodem, samen met de roomboter en suiker. Zet dit op laag vuur tot de boter gesmolten en de suiker opgelost is.
Kluts de eieren in een kom. Schenk dan al roerend en beetje bij beetje het botermengsel toe.
Giet dit mengsel weer in de pan en zet dit op het vuur.
Breng al roerend aan de kook, zet het vuur iets lager en laat al roerend de curd indikken tot de dikte van vla (dit duurt ongeveer 7-10 minuten). Blijf er wel bij!
Zet een zeef op een kom en schenk de curd hierdoor. Laat afkoelen en doe het dan in een weckpotje. De curd zal nog dikker worden naarmate het afkoelt.
Bewaar de curd in de koelkast, hier blijft het wel een paar weken goed.