Ga terug
–+ servings
Bleekselderijsoep met blauwe kaas. Deze bleekselderijsoep met blauwe kaas bijvoorbeeld is een heerlijke soep met de vergeten bleekselderij in de hoofdrol.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Equipment

  • staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 1 bleekselderij struik
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 2 aardappelen
  • 1 takje tijm
  • 4 takken peterselie
  • 1 ltr bouillon
  • peper en zout
  • 50 ml room
  • 60 gr blauwe kaas

Instructies
 

  • Spoel de bleekselderij stengels schoon onder de koude kraan en schil de buitenste stengels met een dunschiller. Snijd de stengels dan in kleine stukjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Fruit de bleekselderij, ui en knoflook aan in een grote soeppan met een scheutje olijfolie op zacht vuur. Voeg de aardappelblokjes en takje tijm toe en bak dit even mee.
  • Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat dit ongeveer 20 minuten koken tot de bleekselderij en aardappelblokjes gaar zijn.
  • Voeg op het laatst de grof gehakte peterselie erbij.
  • Haal het tijmtakje eruit, schenk de room erbij en pureer met een staafmixer of in een blender tot een mooie gladde soep. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  • Schep de soep in kommen of diepe borden en verkruimel de blauwe kaas erboven. Garneer eventueel met bleekselderijblaadjes of peterselieblaadjes.