Blackened kip met Spaanse salade. Deze blackened kip met Spaanse salade heeft heel veel smaak en kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans, Spaans
- 4 kipfilets
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- ½ tl komijn
- 1 tl tijm
- ½ tl gedroogde oregano
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookgranulaat
- peper en zout
- olijfolie
Maak de Spaanse salade volgens het recept.
Sla de kipfilets plat tussen twee vellen huishoudfolie.
Meng alle specerijen met elkaar. Smeer de kipfilets in met olijfolie en dan met de kruidenmix.
Schroei de kip rondom aan in een grillpan welke loeiend heet is.
Zet het vuur dan lager en bak de kipfilets in ongeveer 5-7 minuten verder garen.
Haal de kipfilets uit de pan, snijd ze in plakken en serveer ze met de salade.