Ga terug
+ servings
Blackened kip Alfredo met pasta. Een sappige, met Cajun-kruiden ingewreven kip en romige Parmezaanse pasta, zet jij binnen 30 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 el cajunkruiden
  • 300 gr pasta*
  • 2 el boter
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • ½ tl citroenrasp
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • zongedroogde tomaten
  • 2 el gehakte peterselie

Instructies
 

  • Leg de kipfilets tussen 2 vellen huishoudfolie en sla ze gelijkmatig plat met een vleeshamer of zware pan.
  • Meng in een grote kom de kipfilets met 1 eetlepel olijfolie en cajunkruiden.
  • Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een (gietijzeren) bakpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak, één keer omdraaiend, tot hij gaar is, ongeveer 5-6 minuten aan elke kant. Leg dan de kip op een snijplank en dek losjes af met aluminiumfolie.
  • Kook de pasta beetgaar in een grote pan kokend, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan af (vang wat kookvocht op) en laat de pasta goed uitlekken.
  • Smelt boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak, onder regelmatig roeren, tot het geurig is, ongeveer 1-2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat inkoken.
  • Voeg dan geleidelijk slagroom en citroenschil toe. Kook, onder voortdurend kloppen, tot het is opgenomen, ongeveer 1-2 minuten.
  • Roer Parmezaanse kaas erdoor tot het iets dikker wordt, ongeveer 1-2 minuten. Als het mengsel te dik is, voeg dan meer slagroom toe; breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg pasta toe en roer tot alles goed bedekt is met de saus, voeg indien nodig een beetje achtergehouden pastawater toe om de gewenste consistentie te bereiken
  • Snijd de kip in dunne plakken. Verdeel de pasta en de kip over de 4 borden, eventueel gegarneerd met zongedroogde tomaten en peterselie.