Blackened kip Alfredo met pasta. Een sappige, met Cajun-kruiden ingewreven kip en romige Parmezaanse pasta, zet jij binnen 30 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- 2 grote kipfilets
- 2 el olijfolie
- 1 el cajunkruiden
- 300 gr pasta*
- 2 el boter
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 ml kippenbouillon
- 250 ml slagroom
- ½ tl citroenrasp
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
- zongedroogde tomaten
- 2 el gehakte peterselie
Leg de kipfilets tussen 2 vellen huishoudfolie en sla ze gelijkmatig plat met een vleeshamer of zware pan.
Meng in een grote kom de kipfilets met 1 eetlepel olijfolie en cajunkruiden.
Verhit de resterende 1 eetlepel olijfolie in een (gietijzeren) bakpan op middelhoog vuur.
Voeg de kip toe en bak, één keer omdraaiend, tot hij gaar is, ongeveer 5-6 minuten aan elke kant. Leg dan de kip op een snijplank en dek losjes af met aluminiumfolie.
Kook de pasta beetgaar in een grote pan kokend, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dan af (vang wat kookvocht op) en laat de pasta goed uitlekken.
Smelt boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak, onder regelmatig roeren, tot het geurig is, ongeveer 1-2 minuten. Giet de bouillon erbij en laat inkoken.
Voeg dan geleidelijk slagroom en citroenschil toe. Kook, onder voortdurend kloppen, tot het is opgenomen, ongeveer 1-2 minuten.
Roer Parmezaanse kaas erdoor tot het iets dikker wordt, ongeveer 1-2 minuten. Als het mengsel te dik is, voeg dan meer slagroom toe; breng op smaak met zout en peper.
Voeg pasta toe en roer tot alles goed bedekt is met de saus, voeg indien nodig een beetje achtergehouden pastawater toe om de gewenste consistentie te bereiken
Snijd de kip in dunne plakken. Verdeel de pasta en de kip over de 4 borden, eventueel gegarneerd met zongedroogde tomaten en peterselie.