Ga terug
+ servings
Bisschopswijn. Bijna Sinterklaas …. tijd om zelf Bisschopswijn te maken. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Drankjes, Kerst
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 10 kruidnagels
  • 1 sinaasappel
  • ¾ liter rode wijn
  • 1 wijnglas cognac
  • 10 eetlepels suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 1 steranijs
  • 1 wijnglas rode port
  • 1 sinaasappel

Instructies
 

  • Steek de kruidnagels in de gewassen sinaasappel.
  • Doe de wijn, cognac, suiker, kaneelstokjes, steranijs en de sinaasappel in een goed sluitende pan.
  • Zet het op een kleine pit en verwarm het (laat niet koken, anders verdampt de alcohol en dat wil je niet).
  • Laat minimaal 1 uur trekken met het deksel op de pan.
  • Haal de kruiden en de sinaasappel eruit en breng eventueel extra op smaak met suiker.
  • Voeg dan de port toe en laat nog even op het vuur staan.
  • Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes sinaasappel toe.
  • Serveer warm.