Bisschopswijn. Bijna Sinterklaas …. tijd om zelf Bisschopswijn te maken. Heerlijke december geuren komen dan uit de keuken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Dranken/Smoothies, Drankjes, Kerst
Keuken Nederlands
- 10 kruidnagels
- 1 sinaasappel
- ¾ liter rode wijn
- 1 wijnglas cognac
- 10 eetlepels suiker
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 1 wijnglas rode port
- 1 sinaasappel
Steek de kruidnagels in de gewassen sinaasappel.
Doe de wijn, cognac, suiker, kaneelstokjes, steranijs en de sinaasappel in een goed sluitende pan.
Zet het op een kleine pit en verwarm het (laat niet koken, anders verdampt de alcohol en dat wil je niet).
Laat minimaal 1 uur trekken met het deksel op de pan.
Haal de kruiden en de sinaasappel eruit en breng eventueel extra op smaak met suiker.
Voeg dan de port toe en laat nog even op het vuur staan.
Schenk de wijn in de glazen en voeg één of twee schijfjes sinaasappel toe.
Serveer warm.