Ga terug
+ personen
Bieten fritters met yoghurtsaus. Je kunt op vrijwel elk moment van genieten van deze heerlijke bieten fritters met kruiden-yoghurtsaus
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote ongekookte bieten
  • 2 lente-uien
  • 50 gr feta
  • 40 gr kikkererwtenmeel*
  • peper en zout
  • 30 ml plantaardige olie
  • 150 gr Griekse yoghurt
  • 2 el vers gehakte groene kruiden
  • peper en zout
  • 1 scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Schil de bieten en rasp ze met een blokrasp of in een keukenmachine, doe ze in een grote mengkom. Snijd de lente-uien en de feta fijn en doe dit bij de bieten in de kom.
  • Meng dit goed met het kikkererwtenmeel, peper zout. Voeg eventueel met kikkererwtenmeel toe als het te nat lijkt.
  • Vorm er dan 6 ‘burgers’ van. Druk het samen in de palm van je handen tot een dunne, platte fritters. Leg ze op een bord en zet dit minimaal een uur afgedekt in de koelkast.
  • Saus: Hak de verse kruiden fijn en meng dit door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Zet in de koelkast om de saus koel te houden.
  • Verhit een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg dan 1 eetlepel olie toe.
  • Zodra de olie heet is, draai je hem rond om de pan te bedekken.
  • Bak zoveel fritters als in de pan passen. U hoort een sissend geluid dat aangeeft dat de olie heet genoeg is. Als de olie spettert, zet dan het vuur lager.
  • Bak ze 2-4 minuten, of tot de onderkant bruin is. Draai vervolgens voorzichtig om, druk ze plat met een metalen spatel en bak nog 2-3 minuten.
  • Leg ze op een bord en bak de rest.
  • Serveer ze warm met de yoghurtsaus.