Bieten fritters met yoghurtsaus. Je kunt op vrijwel elk moment van genieten van deze heerlijke bieten fritters met kruiden-yoghurtsaus
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 2 grote ongekookte bieten
- 2 lente-uien
- 50 gr feta
- 40 gr kikkererwtenmeel*
- peper en zout
- 30 ml plantaardige olie
- 150 gr Griekse yoghurt
- 2 el vers gehakte groene kruiden
- peper en zout
- 1 scheutje olijfolie
Schil de bieten en rasp ze met een blokrasp of in een keukenmachine, doe ze in een grote mengkom. Snijd de lente-uien en de feta fijn en doe dit bij de bieten in de kom.
Meng dit goed met het kikkererwtenmeel, peper zout. Voeg eventueel met kikkererwtenmeel toe als het te nat lijkt.
Vorm er dan 6 ‘burgers’ van. Druk het samen in de palm van je handen tot een dunne, platte fritters. Leg ze op een bord en zet dit minimaal een uur afgedekt in de koelkast.
Saus: Hak de verse kruiden fijn en meng dit door de yoghurt. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Zet in de koelkast om de saus koel te houden.
Verhit een grote antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg dan 1 eetlepel olie toe.
Zodra de olie heet is, draai je hem rond om de pan te bedekken.
Bak zoveel fritters als in de pan passen. U hoort een sissend geluid dat aangeeft dat de olie heet genoeg is. Als de olie spettert, zet dan het vuur lager.
Bak ze 2-4 minuten, of tot de onderkant bruin is. Draai vervolgens voorzichtig om, druk ze plat met een metalen spatel en bak nog 2-3 minuten.
Leg ze op een bord en bak de rest.
Serveer ze warm met de yoghurtsaus.