Ga terug
–+ servings
Heerlijke biefstuk gemaakt met daarbij een romige en pittige groene peper saus. Lekker maaltje voor het weekend.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 entrecotes
  • 1 el olie
  • 1 el geklaarde boter
  • zout

Pepersaus

  • 1 klontje roomboter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 75 ml runderbouillon
  • 100 ml slagroom
  • 1-2 groene peperkorrels

Instructies
 

  • Haal de entrecote een uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Verhit een zware koekenpan op hoog vuur. Doe er een scheutje olie in en laat dit heet worden. Bestrooi de entrecote met zout en bak het vetrandje op de zijkant eerst goudbruin.
  • Draai de entrecote om met een tang en bak de elke kant op hoog vuur in 2 minuten goudbruin.
  • Haal de entrecotes uit de pan en leg ze afgedekt met aluminiumfolie op een bord.
  • Doe een klontje boter bij het braadvet in de bakpan van het vlees en fruit hierin het sjalotje. Voeg de knoflook toe en bak dit nog even mee.
  • Schenk de bouillon erbij en laat dit op hoog vuur inkoken tot een kwart.
  • Doe dan de room en de pepertjes erbij en laat dit tot de helft inkoken. Proef of het voldoende op smaak is.
  • Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.