Ga terug
–+ servings
Ontdek dit heerlijke nagerecht: bevroren druiven met warme witte chocoladesaus. Supersnel, makkelijk en perfect voor een last-minute dessert!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr blauwe druiven
  • 200 gr witte chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 4 el Limoncello
  • 2 takken munt

Instructies
 

  • Een dag van tevoren: Spoel de druiven schoon en dep ze droog. Knip ze dan in kleine trosjes, doe dit in een diepvrieszak en leg het in de vriezer.
  • Voor het serveren: Haal de druiven 10 minuten van tevoren uit de vriezer* en verdeel ze over 4 diepe bordjes of schaaltjes.
  • Saus: Hak de witte chocoladereep in stukjes. Verwarm de slagroom met de Limoncello in een pannetje tot tegen de kook aan.
  • Haal dan de pan van het vuur en doe de chocoladestukjes erbij. Laat even staan en meng dan de chocolade door de room tot het helemaal gesmolten is.
  • Giet de saus bij de druiven, garneer eventueel nog met wat muntblaadjes en serveer direct.