Ontdek dit heerlijke nagerecht: bevroren druiven met warme witte chocoladesaus. Supersnel, makkelijk en perfect voor een last-minute dessert!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Italiaans
- 500 gr blauwe druiven
- 200 gr witte chocolade
- 50 ml slagroom
- 4 el Limoncello
- 2 takken munt
Een dag van tevoren: Spoel de druiven schoon en dep ze droog. Knip ze dan in kleine trosjes, doe dit in een diepvrieszak en leg het in de vriezer.
Voor het serveren: Haal de druiven 10 minuten van tevoren uit de vriezer* en verdeel ze over 4 diepe bordjes of schaaltjes.
Saus: Hak de witte chocoladereep in stukjes. Verwarm de slagroom met de Limoncello in een pannetje tot tegen de kook aan.
Haal dan de pan van het vuur en doe de chocoladestukjes erbij. Laat even staan en meng dan de chocolade door de room tot het helemaal gesmolten is.
Giet de saus bij de druiven, garneer eventueel nog met wat muntblaadjes en serveer direct.