Zelf beurre blanc saus maken. Beurre blanc oftewel witte botersaus is een Franse klassieker onder de sauzen. Maak hem zelf eens!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Kerst, Sauzen/Dips
Keuken Frans
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 250 ml droge witte wijn
- 250 gr koude roomboter
- 100 ml room
- peper en zout
Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en zet deze weer terug in de koelkast.
Verhit de witte wijn en de gesnipperde sjalotjes in een pan en breng aan de kook.
Kook dit in tot 1/3 en voeg de room toe, laat nu weer inkoken tot de helft.
Giet dit door een zeef en vang het op in een ander pannetje.
Zet deze pan op heel laag vuur en voeg al roerend met een garde of een staafmixer de ijskoude klontjes boter één voor één erdoor.
Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer direct.