Ga terug
+ servings
Zelf beurre blanc saus maken. Beurre blanc oftewel witte botersaus is een Franse klassieker onder de sauzen. Maak hem zelf eens!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Sauzen/Dips
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 250 ml droge witte wijn
  • 250 gr koude roomboter
  • 100 ml room
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en zet deze weer terug in de koelkast.
  • Verhit de witte wijn en de gesnipperde sjalotjes in een pan en breng aan de kook.
  • Kook dit in tot 1/3 en voeg de room toe, laat nu weer inkoken tot de helft.
  • Giet dit door een zeef en vang het op in een ander pannetje.
  • Zet deze pan op heel laag vuur en voeg al roerend met een garde of een staafmixer de ijskoude klontjes boter één voor één erdoor.
  • Breng eventueel nog op smaak met peper en zout en serveer direct.