Beluga linzen met biet, wortel en pastinaak. Deze heerlijke salade kan je warm, lauwwarm of koud eten. Lekker met de geitenkaasballetjes erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 100 gr beluga linzen
- 1 grote pastinaak
- 1 winterwortel
- 2 gekookte bietjes
- 100 gr zachte geitenkaas
- 2 el daslookpesto
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 el citroensap
- peper en zout
Kook de beluga linzen volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze dan af.
Schil de pastinaak en wortel en snijd ze in stukken. Kook de groenten samen in een pan gaar of rooster ze een half uur in een hete oven met een beetje olijfolie.
Rol ondertussen de geitenkaas in kleine balletjes en rol ze door de daslookpesto.
Snijd de bietjes in stukken.
Maak de dressing door de olijfolie, honing en citroensap te mengen in een jampotje, schud dit goed door elkaar en breng dan op smaak met peper en zout.
Verdeel de belugalinzen en groenten over de borden en leg de kaasballetjes erbij.
Giet als laatste de dressing erover.