Beefburger met cottage cheese. De cottage cheese maakt dit een van de meest malse, sappige en smakelijke burgers die je ooit zult proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Barbecue, Hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
- 600 gr rundergehakt
- 200 gr cottage cheese
- 4 lente-uitjes,
- 1 takje tijm
- zout en peper
- 2 el olijfolie
- 4 burgerbroodjes
- slablaadjes
- 8 augurk slices
- 4 el saus
Snijd de lente-uitjes in dunne ringen en rist de blaadjes tijm van de stengels.
Meng in een schaal het gehakt met de cottage cheese, lente-ui en tijm.
Voeg voldoende peper en zout toe.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 delen en maak er met je handen 4 grote ballen van. Druk ze dan enigszins plat tot een burger. Zet ze een uur in de koelkast om steviger te worden.
Bak de burgers in een koekenpan in de olijfolie ongeveer 4-6 minuten per kant.
Je kunt ze ook op de barbecue grillen, maar voorzichtig omdraaien ... ze zijn niet zo stevig als de kant-en-klaar burgers uit de winkel.
Serveer ze op de broodjes met sla augurk en een lekkere pittige saus, mayo of ketchup.