Bavette met lente-ui en komkommer. Dit is een heerlijk gerecht met een bavette steak gemaakt. De lente-ui en komkommer wordt gegrild in de pan.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch
Keuken Frans
- 1 bavette (400 gr)
- peper en zout
- olijfolie
- 10 lente-uien
- 1 komkommer
- 1 takje tijm
- 4 el balsamico
- 1 el grove mosterd
- 1 tl rietsuiker
- 2 el pijnboompitten
- 1 el kappertjes
Haal de bavette een half uurtje voor het bakken uit de koelkast en om op kamertemperatuur te komen. Dep hem goed droog.
Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Wacht tot dit goed heet is en bak dan de bavette aan beide kanten goudbruin. Voor medium rare bak je deze ongeveer 7-9 minuten.
Haal de bavette uit de pan en leg het op een bord onder een vel aluminiumfolie en laat nog even rusten voordat je de bavette aansnijdt.
Snijd het wit van de lente-ui in stukken van 2 centimeter. Snijd de komkommer in stukken van ongeveer dezelfde maat als de lente-ui.
Veeg de bakpan schoon met keukenpapier en zet hem op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Als de pan goed heet is bak je hierin de lente-ui en komkommer met de tijm op hoog vuur.
Zet na 4 minuutjes het vuur uit en blus de pan af met de balsamico azijn. Meng dan de mosterd en rietsuiker erdoor.
Snijd nu de bavette tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de plakken over de borden.
Lepel de lente-ui en komkommer met de balsamico saus op de borden.
Strooi de pijnboompitjes en kappertjes erover en genieten maar.