Ga terug
–+ servings
Bavette met lente-ui en komkommer. Dit is een heerlijk gerecht met een bavette steak gemaakt. De lente-ui en komkommer wordt gegrild in de pan.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch
Keuken Frans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bavette (400 gr)
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 10 lente-uien
  • 1 komkommer
  • 1 takje tijm
  • 4 el balsamico
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl rietsuiker
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el kappertjes

Instructies
 

  • Haal de bavette een half uurtje voor het bakken uit de koelkast en om op kamertemperatuur te komen. Dep hem goed droog.
  • Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie. Wacht tot dit goed heet is en bak dan de bavette aan beide kanten goudbruin. Voor medium rare bak je deze ongeveer 7-9 minuten.
  • Haal de bavette uit de pan en leg het op een bord onder een vel aluminiumfolie en laat nog even rusten voordat je de bavette aansnijdt.
  • Snijd het wit van de lente-ui in stukken van 2 centimeter. Snijd de komkommer in stukken van ongeveer dezelfde maat als de lente-ui.
  • Veeg de bakpan schoon met keukenpapier en zet hem op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Als de pan goed heet is bak je hierin de lente-ui en komkommer met de tijm op hoog vuur.
  • Zet na 4 minuutjes het vuur uit en blus de pan af met de balsamico azijn. Meng dan de mosterd en rietsuiker erdoor.
  • Snijd nu de bavette tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de plakken over de borden.
  • Lepel de lente-ui en komkommer met de balsamico saus op de borden.
  • Strooi de pijnboompitjes en kappertjes erover en genieten maar.