Bastilla met pompoen en feta. Deze Bastilla is een hartige taart met een Marokkaanse twist. Heerlijke combinatie van de zoete pompoen en zoute feta.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Marokkaans
- 1 kleine pompoen
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook
- ½ rode peper, fijn gesneden
- 50 gr amandelen, gehakt
- 4 el olijfolie
- 2 el ras el hanout
- 450 gr aardappelpuree
- 200 gr feta, in kleine blokjes gesneden
- 5 takken koriander, gehakt
- 2 lente-uien, in dunne ringen gesneden
- peper uit de molen
- 250 gr filodeeg
- 50 gr boter
- kaneelpoeder
- 2 el geschaafde amandelen
Schil de pompoen. Verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de pompoen, ui, rode peper en knoflook circa 8 minuten op middelhoog vuur. Schep de amandelen en de ras el hanout erdoor en bak 1 minuut mee.
Meng de aardappelpuree met de feta, koriander, lente-ui en peper.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Vet de bakvorm in. Bestrijk 2 vellen filodeeg aan beide kanten lichtjes met wat gesmolten boter.
Bekleed de bakvorm met 5 kruislings op elkaar gelegde beboterde vellen filodeeg zodat de bakvorm geheel bekleed is.
Schep de aardappelpuree op de bodem en hierop het pompoenmengsel in de beklede bakvorm. Vouw het overhangende filodeeg naar binnen over de vulling naar het midden.
Beboter enkele filodeegvellen en gebruik deze om het deegrondje te vouwen zodat je een zo mooi mogelijk ingepakte ronde b’stilla krijgt.
Bestrooi met de geschaafde amandelen. Bak midden/onder van de hete oven in circa 35-45 minuten goudbruin en knapperig.
Haal de bastilla uit de oven en garneer met de poedersuiker en kaneelpoeder.