Basisrecept hummus. Vergeet de kant-en-klaar hummus, maar maak je eigen hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer met pita- of Turks brood.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
- 1 blik kikkererwten (310 gr)
- 3 el tahin (sesampasta)
- olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ tl komijnpoeder
- zout en peper
- 1 snufje (gerookte) paprikapoeder
Giet de kikkererwten af. Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, knoflook, komijnpoeder, peper en zout.
Pureer tot een romige massa. Doe er eventueel nog wat water of olijfolie bij als het te dik is en proef of de hummus op smaak is.
Schep de hummus in een schaal en strooi er wat paprikapoeder over.