Ga terug
+ servings
Basisrecept hummus. Vergeet de kant-en-klaar hummus, maar maak je eigen hummus. Ook lekker bij een borrel. Serveer met pita- of Turks brood.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Barbecue, Sauzen/Dips, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Equipment

  • keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten
  

  • 1 blik kikkererwten (310 gr)
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ tl komijnpoeder
  • zout en peper
  • 1 snufje (gerookte) paprikapoeder

Instructies
 

  • Giet de kikkererwten af. Doe de kikkererwten in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, knoflook, komijnpoeder, peper en zout.
  • Pureer tot een romige massa. Doe er eventueel nog wat water of olijfolie bij als het te dik is en proef of de hummus op smaak is.
  • Schep de hummus in een schaal en strooi er wat paprikapoeder over.