Ga terug
+ servings
Banoffee pie granola. Combineer bananenchips, karamel en pure chocolade met havervlokken en pecannoten voor een heerlijke granola.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Engels
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr dadels
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • snuf zout
  • 75 ml olie
  • 125 gr pecannoten
  • 125 gr bananenchips
  • 75 gr pure chocolade
  • 200 gr havervlokken
  • 50 gr gepofte spelt
  • 3 el chiazaadjes

Instructies
 

  • Dadelkaramel: doe de ontpitte dadels met de melk en een snufje zout in een blender en pureer tot een gladde massa.
  • Giet dit in een pan en verwarm al roerend op een middelhoog vuur gedurende 5 minuten tot het tot een derde ingedikt is. Voeg de olie erbij en meng dit goed.
  • Verwarm de oven voor op 160°C en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
  • Hak de pecannoten en bananenchips grof en hak de chocolade fijn.
  • Meng de havervlokken met de gepofte spelt, chiazaadjes en pecannoten. Roer dit door de dadelkaramel en olie.
  • Verdeel dit over de bakplaat en bak het gedurende 20 minuten of tot het goudbruin is, roer halverwege.
  • Laat volledig afkoelen en meng dan de bananenchips en chocoladestukjes erdoor.
  • Bewaar de granola maximaal zes weken in een luchtdichte glazen pot.