Bananenbrood met cranberries en spijs. Is het een bananenbrood of een Kerststol? Het is een combinatie van deze twee. Een heerlijk kerstig bananenbrood.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 50 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Hapjes, Kerst, Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 3 hele rijpe bananen (300 gr)
- 2 eieren (L)
- 75 gr rietsuiker
- 85 gr gesmolten roomboter
- 1-2 el speculaaskruiden
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 sinaasappel, rasp ervan
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 gr gedroogde cranberries
- 50 gr pistachenoten, gehakt
- 200 gr amandelspijs*
Verwarm de oven voor op 180˚.
Vet een groot cakeblik in of bekleed het met bakpapier.
Schil de bananen en prak ze fijn.
Klop met een mixer de eieren luchtig met de suiker.
Voeg dan de geprakte bananen, gesmolten roomboter, speculaaskruiden, vanillesuiker en sinaasappelrasp toe en mix dit erdoor.
Spatel het bakmeel door het beslag en als laatste de cranberries en pistachenoten.
Giet driekwart van het beslag in het cakeblik en leg hierop de rol amandelspijs. Giet dan de rest van het beslag erop.
Zet het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar.
Controleer na 45 minuten of de cake al gaar is met een satéprikker.
Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de cakevorm haalt.
Bestrooi de cake met poedersuiker.