Banaan chocolade havermuffins. Deze verantwoorde banaan chocolade havermuffins zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten die goed voor je zijn.
Voorbereidingstijd 10 uur uur
Bereidingstijd 20 uur uur
Totale tijd 1 dag d 6 uur uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
- 165 gr havervlokken
- 2 grote overrijpe bananen
- 2 eieren
- 20 gr cacaopoeder
- 100 gr Griekse yoghurt
- 1 el bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 40 gr chocodrops
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in met anti-aanbakspray of bekleed deze met papieren muffinvormpjes.
Doe de havervlokken in een keukenmachine en pulseer tot ze verpulverd zijn.
Voeg dan de rest van de ingrediënten (behalve de chocodrops) toe en meng dit in de keukenmachine tot een niet te dik beslag.
Roer als laatste de chocoladestukjes erdoor.
Schep het beslag in je muffinvormpjes (voor iets meer dan 3/4 gevuld). Strooi eventueel nog wat extra stukjes chocolade erover voor het bakken.
Bak gedurende 18-20 minuten. Een satéprikker die in het midden van een muffin wordt gestoken, moet wat vochtige kruimels bevatten, maar mag geen nat beslag bevatten.
Geniet ervan als ze warm uit de oven komen of laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur gedurende 2-3 dagen.