Ga terug
Banaan chocolade havermuffins. Deze verantwoorde banaan chocolade havermuffins zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten die goed voor je zijn.
Voorbereidingstijd 10 uur
Bereidingstijd 20 uur
Totale tijd 1 dag 6 uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands

Ingrediënten
  

  • 165 gr havervlokken
  • 2 grote overrijpe bananen
  • 2 eieren
  • 20 gr cacaopoeder
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 40 gr chocodrops

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffinvorm in met anti-aanbakspray of bekleed deze met papieren muffinvormpjes.
  • Doe de havervlokken in een keukenmachine en pulseer tot ze verpulverd zijn.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten (behalve de chocodrops) toe en meng dit in de keukenmachine tot een niet te dik beslag.
  • Roer als laatste de chocoladestukjes erdoor.
  • Schep het beslag in je muffinvormpjes (voor iets meer dan 3/4 gevuld). Strooi eventueel nog wat extra stukjes chocolade erover voor het bakken.
  • Bak gedurende 18-20 minuten. Een satéprikker die in het midden van een muffin wordt gestoken, moet wat vochtige kruimels bevatten, maar mag geen nat beslag bevatten.
  • Geniet ervan als ze warm uit de oven komen of laat ze afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte verpakking bij kamertemperatuur gedurende 2-3 dagen.