Ga terug
+ servings
Balsamico uien uit de oven. In dit recept staat de ui in de hoofdrol. Heerlijk gerecht om zo te eten met een stokbroodje of om bij een steak te serveren.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Bijgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 6 middelgrote uien
  • 1 el olijfolie
  • 75 ml balsamico
  • 3 el runderbouillon
  • 2 el honing
  • peper en zout
  • 1 klontje roomboter
  • 4 takjes tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210˚C.
  • Vet een ovenschaal in met boter of olie.
  • Meng in de ovenschaal de olijfolie, balsamico, bouillon, honing, een beetje peper en zout met elkaar. Voeg een klontje boter toe.
  • Verwijder de schil van de uien maar laat het kopje en kontje eraan zitten.
  • Snijd de uien doormidden en leg ze met de snijkant naar beneden in de ovenschaal.
  • Bedek de schaal met aluminiumfolie.
  • Zet de schaal in de oven en bak de uien 30 minuten goudbruin. Haal de schaal dan uit de oven en draai de uien voorzichtig om met een tang.
  • Zet de schaal (nu zonder aluminiumfolie) weer in de oven en bak de uien nu in ongeveer 25 minuten totdat de uien mooi donker geworden zijn en het vocht is gekaramelliseerd.
  • Serveer de uien warm met een takje tijm erop.