Bakkeljauw en asperge fritters. Maak eens iets bijzonders met asperges zoals deze hartige koekjes. Heerlijk bijvoorbeeld als snack bij de borrel.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 8 uur uur 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Caribisch
- 450 gr bakkeljauw
- 10 witte asperges
- 1 bosje koriander
- 100 gr bloem
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 knoflookteentje, geraspt
- 2 eieren
- peper
- olie om in te bakken
Laat de bakkeljauw een nacht weken in koud water. Giet dan af.
Kook de vis daarna enkele minuten in schoon water, giet dan af en laat afkoelen.
Schil de asperges en rasp ze met een grove rasp. Leg ze op een schone theedoek en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de steeltjes van de koriander fijn.
Meng de bloem, bakpoeder, knoflook, eieren, koriandersteeltjes en peper met elkaar.
Breek de bakkeljauw in kleine stukjes (verwijder de graatjes) en meng dit samen met de aspergerasp door de bloem.
Verhit een laag olie in een koekenpan. Vorm met twee lepels een hoopje van het mengsel en bak dit aan beide kanten goudbruin. Je kunt van dit beslag ongeveer 12 fritters maken.
Laat ze uitlekken op keukenpaper.
Serveer met mangochutney, partjes limoen en verse korianderblaadjes.