Baked oatmeal met bramenjam. Ik heb zoveel bramen in de tuin staan, weet bijna niet meer wat ik ervan maken zal. Deze baked oatmeal is heel lekker geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
- 3 el boter + extra
- 475 ml melk
- 1 ei (L)
- 50 gr agavesiroop
- 200 gr havervlokken
- 50 gr gehakte noten
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl vanille extract
- snufje zout
- 2 rijpe bananen
- 350 gr bramenjam*
Verwarm de oven voor op 190°C.
Vet de ovenschaal ruim in met boter.
Laat de 3 eetlepels boter smelten in een pannetje. Klop de melk en eieren in een kom en doe hier de gesmolten boter en agavesiroop bij en meng dit goed
Doe dan de havervlokken, noten, bakpoeder, kaneelpoeder, vanille en zout erbij en meng alles goed door elkaar. Je hebt nu een aardig dun beslagje.
Pel de bananen, snijd ze in plakjes en verdeel dit over de bodem van de ovenschaal. Lepel hier 2/3 van de jam op.
Giet hier het beslag op en lepel daar dan de rest van de jam op. Zet de ovenschaal op een bakplaat en schuif dit in de oven.
Bak het in ongeveer 35-45 minuten tot het mooi goudbruin en stevig is. Haal de schaal dan uit de oven en laat iets afkoelen voordat je de baked oatmeal eruit schept.